Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schiphol en Rotterdamse haven blijven belangrijke economische pijlers

Kabinet houdt vast aan Mainportbeleid

Het kabinet blijft voorrang geven aan het Mainportbeleid, gericht op luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam als belangrijke economische pijlers. In een brief aan de Tweede Kamer van 5 oktober stelt minister Melanie Schultz van Haegen dat "het doorzetten van gericht beleid voor de zee- en luchthavens voor het kabinet een belangrijk element blijft in een duurzame groeistrategie voor Nederland". De brief is een reactie op het rapport 'Mainports voorbij' van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur van afgelopen zomer.



Het Kabinet bevestigt met deze brief dat gericht beleid voor de mainport Rotterdam nodig is en dat naast het behouden van de hubfunctie en vitale achterlandverbindingen, samenwerking met andere economische regio's en het adresseren van nieuwe opgaven nodig is. Daarbij noemt de minister expliciet de energietransitie en digitalisering, twee zaken die het Havenbedrijf ook als de grote uitdagingen voor de toekomst ziet.

Bron: Port of Rotterdam
Publicatiedatum: