"Groentenspecialisten moeten vooral samenwerken"

Voor de groentenspecialist is het gesneden koek: samenwerken. Hij werkt tenslotte elke dag al samen met zijn team en heeft hij regelmatig een samenwerking met zijn groothandel. Maar samenwerken met ander specialisten? Ook dat blijkt in de praktijk goed samen te gaan. De crux: door hard te werken, onderscheidend te zijn, maar vooral ook samen te werken kan de hele branche samen idee├źn en energie opdoen voor de komende periode. Om dat adagium in de praktijk te brengen, kwamen op dinsdag 13 september twee groepen samen, de kookstudieclub van de echte groenteman en het COS (Collega's, die Onderscheidend Samenwerken) bij SVO in Zwolle.Het programma bestond uit drie delen:

'Hippe Vegetarier'.
Isabel Boerdam liet twee gerechten zien met groenten in de hoofdrol. Gevulde portobello's en Frittatas. De aanwezigen waren enthousiast over de smaak en gingen de discussie aan met elkaar over de verkoopkansen van deze producten.

Gro
Dit bedrijf teelt paddenstoelen op koffieprut. Na een korte introductie over het ontstaan van deze duurzame teelt, kon hier ook geproefd worden: een Italiaanse salade met een vulling van oesterzwam. SVO, de versopleider, sloot af onder leiding van docent Willem Tilborghs met Italiaans getinte maaltijden. Opnieuw smullen, maar daarnaast ook kijken en praten over: 'Hoe presenteer je dit, welke verpakking, wat moet de verkoopprijs worden en welke calculatie hanteer je?'

Receptuur
Tot slot was er van ieder gerecht receptuur. Onderscheidende producten waarmee de groenteman aan de slag kan.

Voor meer informatie:
Martin Stolwijk
Scholingsmanager CKO
06-51120245
www.agfcko.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven