"Groentenspecialisten moeten vooral samenwerken"
Het programma bestond uit drie delen:
'Hippe Vegetarier'.
Isabel Boerdam liet twee gerechten zien met groenten in de hoofdrol. Gevulde portobello's en Frittatas. De aanwezigen waren enthousiast over de smaak en gingen de discussie aan met elkaar over de verkoopkansen van deze producten.
Gro
Dit bedrijf teelt paddenstoelen op koffieprut. Na een korte introductie over het ontstaan van deze duurzame teelt, kon hier ook geproefd worden: een Italiaanse salade met een vulling van oesterzwam. SVO, de versopleider, sloot af onder leiding van docent Willem Tilborghs met Italiaans getinte maaltijden. Opnieuw smullen, maar daarnaast ook kijken en praten over: 'Hoe presenteer je dit, welke verpakking, wat moet de verkoopprijs worden en welke calculatie hanteer je?'
Receptuur
Tot slot was er van ieder gerecht receptuur. Onderscheidende producten waarmee de groenteman aan de slag kan.
Voor meer informatie:
Martin Stolwijk
Scholingsmanager CKO
06-51120245
www.agfcko.nl