Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alonso Salcedo - Añawi Export

Peruaanse mango's populair in Europa

Het seizoen voor Kent-mango's in Peru zal vanaf december beginnen en doorlopen tot maart. Peru verwacht dit jaar een goede kwaliteit, gezien de weersomstandigheden ideaal voor de teelt zijn geweest. De lage nachttemperaturen zijn goed voor de bloei en naar verwachting zal het weer grotendeels net zo gunstig blijven. Prognoses gaan ervan uit dat het volume van het afgelopen seizoen ruimschoots voorbij wordt gestreefd.



Añawi Export teelt exotisch fruit in Peru en exporteert dit naar Europa. "Vanaf december exporteren we mango per luchtvracht. Luchtvracht is onze specialiteit. We willen dat onze producten zo snel mogelijk bij de consument terecht komen, zodat zij volledig de smaak van natuur gerijpte producten kunnen ervaren," zegt Alonso Salcedo van Añawi Export.



Peru is populair
"Peruaanse producten zijn populair geworden door hun hoge kwaliteit," zegt Salcedo. "De wereld heeft waardering voor de Peruaanse teelt. Wij willen een breder assortiment aan de wereld laten zien. We willen ons niet beperken tot alleen maar de meest bekende producten." 

Daarom produceert Añawi Export niet alleen populair fruit als mango's en avocado's, maar ook exotisch AGF als passievrucht, boomtomaten en physalis. Het doel van het bedrijf is om deze onbekende producten te promoten als fruit dat direct geschikt is voor consumptie. "Als onze producten het land uit gaan, duurt het niet langer dan vier dagen voor het bij de consument aankomt," zegt Salcedo.



Europa
Voor Añawi Export is Frankrijk de belangrijkste markt van dit seizoen. "Er is in Frankrijk veel vraag naar Peruaanse mango's en onze producten zijn van premium-kwaliteit. We hebben getraind personeel om het beste fruit te herkennen. Vervolgens oogsten we ze als ze precies rijp genoeg zijn, zodat ze in topconditie bij de klant komen."



Het bedrijf heeft als doel om ook naar de rest van Europa te exporteren. "Dit jaar willen we per week rond de 2.000 dozen aan Kent-mango's naar de Europese markt sturen. We werken momenteel met Spanje, maar we zoeken ook naar directe toegang tot andere landen als Italië, Frankrijk of Spanje. We leunen liever niet op re-export."



Macfrut

Añawi Export is aanwezig op de Macfrut-beurs, die van 14 tot 16 september wordt gehouden in Italië. De stand van het bedrijf is te vinden in de Peruaanse hal. "We werken samen met PromPeru. Dat is een instantie die Peruaanse exportbedrijven de mogelijkheid geeft om op deze beurs aanwezig te kunnen zijn," legt Alonso Salcedo uit.



Biologisch certificaat

Añawi Export heeft voor zijn avocado's een biologisch certificaat. Het bedrijf wil ook de teelt van zijn andere producten op deze manier certificeren, zodat het gehele aanbod van Añawi Export als biologisch op de markt kan worden gezet.

Meer informatie:
Alonso Salcedo, General Manager
Añawi Export
Calle los Eugonimos N° 132, La Molina – Lima, Peru
T: (+51) 991636340
E: a.salcedo@anawiexport.com
www.anawiexport.com
Publicatiedatum: