Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Site toont hoe vaak prijs over kop gaat van teler tot supermarkt

Het Amerikaanse Western Growers Association laat op een website zien wat de prijsstijging is van verschillende producten van teler tot supermarkt. Zo gaat de prijs van een relatief goedkoop product als sla vaak wel vier keer over de kop tussen teelt en supermarkt. Hoe duurder een product bij inkoop, hoe kleiner de prijsstijging. Fruit is over het algemeen wat duurder bij inkoop en kent een beperktere prijsstijging. In de supermarkten van Atlanta, Chicago, Los Angeles en New York waren de pruimen, druiven en aardbeien eind juli gemiddeld 110%, 123% en 180% duurder dan bij de teler. Daar kostten deze producten gemiddeld $ 0,55 (pruim), $ 1,02 (druif) en $ 1,16 (aardbei). Appelen, peren, kersen of kleinfruit worden niet genoemd op de website.

www.producepriceindex.com
Publicatiedatum: