Mick Zwolle, Cocobomb:

"Internationale retail durft het nu aan met de jonge kokosnoot"

Tholen - Afgelopen najaar vertelde Mick Zwolle over de import van jonge Thaise kokosnoten op deze site. Negen maanden later vertelt hij over de voortgang van CocoBomb. "We hebben een goed jaar gedraaid. We hebben nu wekelijkse binnenkomsten en focussen ons volledig op de import en export van jonge Thaise koksnoten. Onze klanten bestaan uit groothandels, supermarktketens en service providers in Europa.""Voorheen was de jonge kokosnoot alleen beschikbaar in Aziatische winkels. Nu wordt het een steeds bekender product bij het grote publiek. De internationale supermarktketens durven het ook aan met de jonge kokosnoot. Het schap met kokosproducten in supermarkten wordt groter en groter", vertelt Mick. "Wij doen veel acquisitie en we merken dat wanneer de jonge kokosnoot een kans krijgt in het assortiment, een echte hardloper kan worden. Door de productfocus kunnen wij heel flexibel zijn en onze klanten helpen om de jonge kokosnoten op de juiste manier te introduceren. Juist de bedrijven die tijdens de eerste gesprekken sceptisch waren, zijn nu de klanten die veel CocoBombs wegzetten."
 
"Wij kennen het product door en door, toen wij startten lag de focus voornamelijk op de horeca. Ook deden wij toen zelf events ter activatie. Nu werken wij nauw samen met een aantal eventcateraars. Op bijna elk festival in Nederland, België en Duitsland worden de jonge kokosnoten nu verkocht. Ook dit helpt om de jonge kokosnoot bekender te maken bij de consument", vertelt Mick. "De jonge kokosnoot oogt als een vrij gecompliceerde vrucht om te openen, maar als je eenmaal het trucje door hebt, kraak je de noot zo open. Om dit te vergemakkelijken zit op elke CocoBomb kokosnoot een link naar een aantal how-to-open filmpjes. In de jonge kokosnoot zit ongeveer 300 ml zoet kokoswater en ook het vruchtvlees is erg lekker om te eten of te verwerken in maaltijden."


 
Op de vraag of de jonge kokosnoot alleen populair is in de zomermaanden, antwoordt de jonge ondernemer: "Juist niet! Want het kokoswater is gewoon heel erg gezond en juist in de wintermaanden zijn de prijzen lager door het hoogseizoen in Thailand. Er staan deze winter alweer een aantal leuke promo's gepland waarmee het product onder de aandacht wordt gebracht en in de zomer verhogen we dan het volume."
 
De jonge kokosnoten van CocoBomb zijn te verladen bij Cool Control in Maasdijk.
 
Voor meer informatie:
CocoBomb
Mick Zwolle
Tel: + 31 20 261 26 88
Mob: +31625462590
mick@cocobomb.nl
www.cocobomb.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven