Pancks! is nieuwe groentensnack voor kinderen

Hannah van Berge en Merel Maas, oud-studenten van de opleiding Food Design & Innovation, onderzochten vorig jaar binnen hun afstudeeropdracht voor Healthy Bites welke concepten interessant kunnen zijn voor de out-of-home-markt en werkten er een uit: een groentensnack voor kinderen onder de naam Pancks! Na hun afstuderen kregen zij via Healthy Bites en het lectoraat Groene Gezondheid van Herman Peppelenbos ondersteuning om het product verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Herman Peppelenbos deed vanuit het lectoraat een subsidieaanvraag bij het Regieorgaan SIA: een zogenaamde HBO Take-off regeling. Eind juni werd deze aanvraag gehonoreerd.De HBO Take-off regeling biedt (oud)-studenten, docenten, onderzoekers en lectoren van hogescholen de kans om concepten verder te ontwikkelen door het financieren van onder meer een haalbaarheidsstudie. Regieorgaan SIA geeft hogescholen daarmee de kans om wetenschappelijke theorieën in de praktijk te brengen en dit te combineren met het ondernemerschap. Het hbo is immers een broedplaats voor startende ondernemers en nog veel te vaak blijven mooie concepten op de plank liggen omdat zij hiervoor nog onvoldoende budget hebben.

51 aanvragen
In totaal waren er 51 aanvragen. De dames van Pancks! schreven een plan van aanpak voor de haalbaarheidsstudie inclusief de verwachte activiteiten, benodigde uren en verwachte kosten. Vervolgens werd dit plan beoordeeld door het SIA. Hannah en Merel werden naar aanleiding van de beoordeling uitgenodigd om het concept te komen presenteren, waarbij ze beoordeeld zouden worden op commercieel potentieel, onderzoeksbasis, innovativiteit, kwaliteit van het team en projectaanpak.
 


Aanvraag gehonoreerd
Op 24 juni kwam het verlossende woord: samen met nog 14 andere projecten kreeg Pancks! de subsidie toegewezen. "De SIA was met name zeer enthousiast over het maatschappelijke belang dat bij ons concept aangepakt wordt en ze hopen in de toekomst nog meer van dit soort concepten te mogen subsidiëren", zeggen Hannah en Merel. De subsidie werd dit jaar voor het eerst toegekend. In het najaar kan er weer een nieuwe aanvraag ingediend worden.

Voor meer informatie:
www.pancks.nl
www.healthy-bites.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.