Van uit de brand, weer in de brand

Felle brand Goes Handling Centre in De Meern

Tholen - Een felle brand heeft het Goes Handling Centre in het Utrechtse De Meern deels verwoest. De brand brak gisteravond uit en is inmiddels onder controle. Dat leek gisteravond al het geval, maar vannacht laaide de brand toch weer op. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand ontstond vermoedelijk rond 20.30 uur in een grote loods met koelcellen waar fruit was opgeslagen.

De brand was in de wijde omgeving te zien en brandweerkorpsen uit veel omliggende gemeenten kwamen blussen. De 'ontploffingen' die men gisteravond hoorde bleken ontploffende blikken ananas te zijn. In de hele omgeving moesten mensen hun deuren en ramen sluiten vanwege de dikke roompluimen. De schade wordt geraamd op miljoenen euro's.

"We hebben drie loodsen en daarvan is er één volledig verloren gegaan", vertelt Ad Goes. "Verder valt de schade nog niet op te maken. De brandweer probeert bij de brandhaarden te komen en dat gebeurt met grof geweld. De brand woedt nog steeds en het pand is nog niet vrijgegeven door de brandweer. Zolang wij er niet bijmogen, valt er nog niets over te zeggen."

Precies twee jaar geleden kwam de familie Goes tot een overeenstemming met Kivits-Drunen voor de exploitatie van het Handling Centre met 11.000 pallets en 30 laaddocks, nadat de transporttak van het meer dan 100 jaar oude bedrijf al failliet was gegaan. "Dit valt erg rauw op ons dak. Na alles wat er is gebeurd, dachten we de boel weer redelijk op orde te hebben en nu gebeurt dit. Het is een grote tegenslag", meldt Ad Goes vanmorgen aan AGF.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.