Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom je het kroontje van aardbeien net wél moet opeten

Het aardbeienseizoen is al sinds mei van start gegaan. Met het slechte weer van de afgelopen weken is een bakje aardbeien welgekomen om te doen wegdromen naar zomerse temperaturen. Nieuw onderzoek heeft nu aangetoond dat we beter ook het groene kroontje van aardbeien zouden moeten verorberen. Blijkt dat het kroontje van aardbeien niet alleen goed zou smaken - valt te vergelijken met de smaak van spinazie - het zou ook nog eens heel wat gezondheidsvoordelen hebben. Het kroontje zou pijn in de gewrichten verlichten en ook goed zijn voor de maag en darmen.

Vind je het een weinig appetijtelijk idee om de groene restjes zo op te eten? Je kunt ze ook verwerken in je eten:
  • Fruitwater: snijd aardbeien in twee, en doe het bovenste gedeelte in een kan fris water. Zorg wel dat je de aardbeien altijd goed wast op voorhand. Ideaal om water van een subtiel zoet smaakje te voorzien, en je hoeft het kroontje niet zo in je mond te stoppen.
  • Vinaigrette: pureer de aardbeien met hun steeltje nog aan, doe ze in een pan en zet op een middelhoog vuur. Doe er vervolgens wat witte wijn azijn bij en laat pruttelen tot het mengsel begint te koken. Doe vervolgens in een fles of kan en laat afkoelen. Het resultaat? Een heerlijk zoetzure vinaigrette voor bij een zomerse salade.
  • Smoothie: doe simpelweg het kroontje van de aardbeien er niet af, en mix met je favoriete fruit en groenten in een smakelijke smoothie. 
Bron: Goedgevoel.be
Publicatiedatum: