Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste resultaten na fusie

Stabiele omzet Greenyard Foods

Greenyard Foods maakte op 7 juni de resultaten bekend over het 2e halfjaar alsook volledige boekjaar eindigend op 31 maart 2016. CEO Marleen Vaesen over de resultaten: "Greenyard Foods leverde een degelijke prestatie in het voorbije boekjaar. We hebben een stabiele omzet gerealiseerd ondanks de beëindiging van de samenwerking van een belangrijke klant in Fresh, die jaarlijks meer dan € 300m omzet realiseerde. REBITDA daalde met 5,5%, vooral wegens Prepared door ERP- implementatie problemen in Frankrijk alsook prijsdruk. De verbetering bij Prepared in de tweede jaarhelft was hoopvol.

Binnen zowel Fresh als Horticulture zijn de resultaten in lijn met de verwachtingen, hetgeen heeft bijgedragen tot de versteviging van het groepsresultaat.
Voor 2016/2017 hebben we de voornaamste prioriteiten geïdentificeerd met een focus op het implementeren van de 'visie, missie en waarden', omzetgroei en het realiseren van kostensynergiën en het verbeteren van de ontwikkeling van intern talent hetgeen eveneens een belangrijke prioriteit vormt. We hebben vertrouwen dat we de juist strategie alsook prioriteiten gesteld hebben voor de lange termijn ontwikkeling van het bedrijf waarbij het doel is om een sterke, leidende speler in fruit
en groenten in al zijn vormen te creëren. '

Sinds de fusie met Univeg ('Fresh') en Peatinvest ('Horticulture') in Greenyard Foods op 19 juni 2015 werd de integratie van de teams op de hoofdkantoren afgerond, de financiële rapporteringen gealigneerd en strategische prioriteiten en initiatieven geïdentificeerd.

Omzet was stabiel ondanks de beëindiging van een samenwerking met een belangrijke klant in Fresh en blijvende moeilijke marktcondities in Prepared Fresh presteerde in lijn met de verwachtingen en slaagde erin de omzet te doen toenemen door marktaandeel te winnen na de beëindiging van de samenwerking met een belangrijke klant, welke de robuustheid van het Fresh business model onderstreept.
Prepared heeft geleden onder tijdelijke kostenoverschrijdingen als gevolg van de operationele impact van een ERP-implementatie in Frankrijk en prijsdruk, maar deze verbeterde in H2.
Horticulture oversteeg de verwachtingen dankzij een goede veenoogst alsook efficiëntie verbeteringen en strakke kostenbeheersing.

In augustus werd een joint venture met Veiling Haspengouw afgesloten die toelaat voor de Groep toegang tot lokaal fruit te verschaffen. Eind maart werd Lutèce overgenomen, een wereldleider in de markt van hoogwaardige champignonconserven, complementair gezien de bestaande activiteiten binnen Canned. Lutèce beschikt over state-of-the-art productiefaciliteiten

Financiële hoogtepunten* – boekjaar eindigend op 31 maart 2016
Omzet is in lijn met vorig jaar (excl. M&A en wisselkoersverschillen) en bedraagt € 3.967,3m
REBITDA daalt met 5,5% tot € 136,2m. Dit is een 2,9% verbetering, of € 3,9m, vergeleken met September LTM REBITDA van € 132,3m. De daling is voornamelijk te wijten aan Prepared wegens transitie problemen ten gevolge van een ERP-implementatie alsook prijsdruk.

ZowelFresh als Horticulture waren in lijn met de verwachtingen

Nettowinst van € 17,0m of een EPS van € 38c per aandeel
Nettoschuld nam af met 9,1%, of € 38,4m, tot € 382,9m hetgeen een leverage is van 2,8x. Dit is een daling tov de 2,9x van vorig jaar, ondanks de overnames van Lutèce, H-Fruit en H-pack alsook aanhoudende hoge investeringen
Voorziene tax synergieën van € 1,0m werden gerealiseerd
Solvabiliteit van 34,9%
Greenyard Foods kondigt dividenduitkering aan – de Raad van Bestuur stelt € 0,2 per aandeel voor

Publicatiedatum: