Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Campagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' van start gegaan

Extra aandacht voor aubergine op de barbecue

Met de campagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' zetten Nederlandse auberginetelers zich gezamenlijk in voor aubergine. Er is extra aandacht voor aubergine in de Nederlandse supermarkten, op de radio en op grote barbecue-evenementen in Nederland, zoals de Tony Stone BBQ-competitie in Hoofddorp.



Paars bos
In het weekend van 14 mei kleurde het Haarlemmermeerse Bos paars. Tijdens de Tony Stone BBQ-competitie in Hoofddorp werden 1500 consumenten verrast met de paarse vruchtgroente om thuis mee aan de slag te gaan. Ook stond er een opblaasbare aubergine van 5 meter hoog en werden er auberginehapjes uitgedeeld. Allemaal om de consumenten te prikkelen om aubergine te gebruiken op de barbecue. Daarnaast werd er met diverse soorten aubergines gegrild.

Radiospot voor aubergine door Gerard Ekdom
Radiohost en barbecuefanaat Gerard Ekdom heeft een radiospot ingesproken voor de groente. Vanaf half juni is deze spot bij barbecueweer op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen te horen op NPO 1, 2 en 3FM.

Veelzijdige groente
De aubergine is rijk aan vitaminen en mineralen, licht verteerbaar en bovendien vezelrijk. Dat draagt bij aan een optimale opname van voedingsstoffen in het bloed. Daarnaast is de aubergine veelzijdig door de neutrale smaak en absorberende werking. Hierdoor kan de aubergine op allerlei manieren naar eigen smaak in recepten gebruikt worden. Veel Nederlandse consumenten zijn hier echter (nog) niet mee bekend.

De auberginetelers hebben er voor gekozen om met de promotiecampagne 'Ik ben ook lekker op de BBQ' de toepassing van aubergine op de barbecue meer bekendheid te geven. Met het oog op de aanvoerpiek in de zomermaanden en de vele toepassingen op de barbecue of grill, biedt dat zeker mogelijkheden voor de telers. 
Publicatiedatum: