VS: 24 hectare urban farming in Detroit

Urban farming is groot in Detroit en staat op het punt nog groter te worden. Detroits burgemeester Mike Duggan kondigde de nieuwe aanwinst aan van een 24 hectare grote urban farm met een waarde van 13,75 miljoen euro, waar groenten en fruit geteeld zal worden en verkocht aan lokale restaurants. De burgemeester heeft 16 hectare stadsgrond toegewezen aan het project naast reeds gekochte grond, kassen en substraatteelten. Dit wordt veruit de grootste urban farm in Detroit.De urban farm wordt grotendeels mogelijk gemaakt doordat 16 hectare van de grond, vlakbij de Eastern Market, dat eigendom is van de stad wordt toegewezen aan het project. Hierop staan nog enkele onbewoonde huizen. Burgemeester Duggan bracht het nieuws eind oktober naar buiten. Het project wordt beschreven als een middel voor het transformeren van 22 blokken aan oude woningen in een stedelijk landbouwbedrijf.

Het bedrijf is het 'golden child' van een organisatie gericht op het telen van voedsel in de stad en de winst wordt gebruikt om SHAR te ondersteunen: een behandeling en rehabiliteringstraject voor drugsverslaafden, inclusief het aan het werk zetten van herstelde verslaafden en ex-gedetineerden. Detroit's 'food paradise' wordt gerund door het RecoveryPark, dat al een groentenkwekerij runt op een voormalig industriegebied op East Grand Boulevard in de buurt van New Center. De nieuwe locatie omvat 24 hectare en vertegenwoordigt een investering van 13,75 miljoen euro – wanneer het niet-winstgevende bedrijf de fondsen kan betalen.

Lees het volledige verhaal op Inhabitat

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.