China's wortelproductie toegenomen in 2015

China's wortelproductie is in 2015 toegenomen. Als gevolg daarvan waren de prijzen lager dan vorig jaar. De binnenlandse markt was ten opzichte van de exportmarkten getuige van een sterkere vraag dan in voorgaande seizoenen. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door de sterke yuan. De grote exportlanden zijn Maleisië, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. Het grootste deel van het gewas moet nog worden uitgevoerd. De huidige exportprijzen liggen rond 500 euro per ton.


Het team van Jining Brother International Trading sorteert en verpakt wortelen voor export

"De verschillende exportlanden hebben verschillende productvoorkeuren. In het Midden-Oosten zijn kopers op zoek naar kleinere wortelen tussen de 80 en 150 gram. In Singapore en Maleisië zijn ze op zoek naar middelgrote wortelen van 150-200 gram. Canada daarentegen is op zoek naar grote wortels van 200 gram en meer. Rusland heeft geen specifieke eisen," aldus de exportmanager van Brother International Trading, Lily Dong.De producent exporteert bijna het hele jaar door wortelen. Dong: "Belangrijke productieregio's in China zijn Fujian, Shandong, Hebei en Binnen-Mongolië. In de afgelopen jaren is de productie van wortelen door opleiding en introductie van nieuwe rassen aanzienlijk toegenomen. Het meest geproduceerde wortelras is de SK4-316. Deze wortelen zijn geschikt voor verwerking en export. De totale productie wordt geraamd op 20 miljoen ton per jaar voor heel China. In de buurt van Xiamen, in de provincie Fujian, is er een grote productiebasis. Het totale areaal bereikt hier 2.400 hectare. Gemiddelde productie is 87.500 kilogram wortelen per hectare. China is het grootste producerende land in de wereld. 90% van alle winterwortelen zijn bestemd voor exportmarkten."

"Een combinatie van verschillende productiegebieden maakt China het hele jaar door producent. Fujian's wortelen worden geoogst in januari tot april. Shandong's wortelen zijn op de markt van mei tot juni, gevolgd door Hebei's wortelen in augustus tot en met oktober en wortelen uit Binnen-Mongolië in september en oktober. Voor ons is het belangrijk dat onze wortelen een uniforme uitstraling hebben: heldere kleur, geen modderresten, niet droog, geen vlekken, geen kop met vergroening en geen groene centrale kern. We werken met volledig geïntegreerde koude transport. Onze trucks halen wortelen direct na de oogst op en binnen 24 uur zijn de wortelen op een temperatuur van 0°C gebracht."

Mr Lily Dong
Jining Brother International Trading
www.freshkingdom.com
Contact number: +86 13792331488+86 13792331488
E-mail: info@freshkingdom.com

You'll need Skype CreditFree via Skype

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.