Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Chinees kiwiseizoen beter dan verwacht

Het kiwiseizoen (oktober-februari) in China is momenteel twee maanden aan de gang. ShaoChun Wu van Gui Zhou Gui Ren Guo en Wei Ya van de Zhouzhi Fruit Development Bureau bespreken het verloop van het seizoen.

ShaoChun Wu: "De gehele Chinese fruitmarkt heeft een zwak jaar. Onze handel is ook beïnvloed. De totale kiwi-omzet is gedaald. We produceren Guichang-kiwi's op een areaal van 400 hectare en zijn momenteel bezig met het verkrijgen van het Green Food-certificaat: uitgereikt aan bedrijven die milieubewust en groen produceren. Onze velden liggen namelijk ver weg van de grote steden. Er is geen vervuiling en onze bodem is van goede kwaliteit. Ik zie echter geen toegevoegde waarde in het verkrijgen van een biologisch voedselcertificaat. We kunnen klanten trekken door uit te leggen hoe puur en biologische onze oogst is.""Guichang is een zoet kiwiras. We verkopen dit ras vooral lokaal, maar leveren ook aan groothandelsmarkten en supermarkten. Sinds 2009 leveren we in de grote steden zoals Beijing, Shanghai, Guangzhou en Shenzhen. We zijn momenteel bezig om onze eigen exportonderneming te starten. De Guichangs staan ​​bekend om hun kwaliteit en smaak. Dat is de reden waarom ik niet al te bezorgd ben over onze omzet in de komende maanden."

Wanneer we spreken over marktontwikkelingen stelt Wei Ya dat "in vergelijking met ander fruit doet de kiwimarkt het nog niet eens zo slecht. De productie is toegenomen en kiwi is een populaire vrucht op de markt. Wij zijn een overheidsorganisatie en we doen ons best om voor onze producenten potentiële markten te vinden en hen te helpen wanneer nodig. Ik denk dat al deze voordelen zullen bijdragen aan een mooie toekomst van onze lokale kiwisector."


Aan de linkerkant, Long Hui, Xianglan Liu, Huihui Hu en Shaochun Wu van Gui Zhou Gui Ren Guo. Het bedrijf teelt kiwi's op 400 hectare en biedt de producten aan op markten in Beijing, Shanghai en Guangzhou. Aan de rechterkant, Zhouzhi Fruit Development Bureau met Wei Ya Zhang, Jianwang en Tao Yu

"We bieden financiële en technische ondersteuning om onze lokale producenten en de ontwikkeling van onze fruitsector te bevorderen. We helpen producenten met de toepassing van productiekwalificaties en volledige exportprocedures. Onze regio telt vele kiwiproducenten. We zijn er trots op om te zeggen dat 60% van ons fruit biologisch wordt geteeld. De resterende 40% wordt gekweekt op traditionele wijze. De meeste producenten bieden hun oogst aan groothandelaren en supermarkten in Dongbei, Shanghai, Beijing en Guangzhou."

Voor meer informatie:

ShaoChun Wu
Gui Zhou Gui Ren Guo
Supplier of: www.beijijituan.com
Contact number: +86 851 8237 1181
Email: 894190336@qq.com

Wei Ya
ZhouZhi Fruit Development Bureau
Contact number: +86 1357 216 8868
Email: 570571911@qq.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.