Handelsovereenkomst Oekraïne: Douanecontingenten 2016

Met ingang van 1 januari 2016 is er sprake van wederzijdse preferentiële markttoegang tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Inmiddels zijn alle formaliteiten vervuld. Daarom heeft de Europese Commissie op 19 december 2015 Uitvoeringsverordening (EU) 2015/2405 gepubliceerd.

Met deze regeling geeft het ministerie van Economische Zaken invulling aan de handelsafspraken tussen de Europese Unie en niet-EU landen.

Douanecontingenten per 2016
In deze verordening zijn contingenten vastgesteld die worden beheerd volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' (beheer door de douane). In de bijlage is een overzicht opgenomen met de contingenten, GN-codes en de beschikbare hoeveelheden. Heeft u vragen over deze douanecontingenten? Neem dan contact op met de douanetelefoon 0800 – 0143.

Achtergrond
Er is al een paar jaar een handelsakkoord tussen de EU en Oekraïne over wederzijdse preferentiële markttoegang. Omdat dit akkoord nog niet 'door alle partijen' ondertekend was, besloot de EU in 2014 om het akkoord tijdelijk eenzijdig toe te passen ter ondersteuning van Oekraïne (alleen de EU deed concessies zonder dat daar concessies van Oekraïne tegenover stonden). Deze eenzijdige toepassing gold eerst in 2014 en later ook in 2015.

Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.