Oostenrijk: telersprijzen uien stabiel, evenwichtige wortelenmarkt

Uien
De Oostenrijkse uienmarkt heeft haar ontwikkeling in week 51 onder ongewijzigde omstandigheden voortgezet. In het binnenland is er sprake van een continue afzet. Ook de belangstelling vanuit de exportmarkten was onafgebroken goed en er werd doorlopend aan de vraag voldaan. Wel verwacht men dat hier nu de gebruikelijke kerstpauze in zal zetten. Op de thuismarkt was de levensmiddelenhandel niet bereid om in te stemmen met betere prijzen voor de telers. De telersprijzen zijn daarom verder stabiel gebleven. Aan het begin van de week werd er voor losse uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje en afhankelijk van de grootte tussen de 20 en 22 euro per 100 kg betaald.


Uienprijzen week 51/2015

Wortelen
De wortelmarkt is in z'n geheel genomen evenwichtig gebleven. De binnenlandse afzet is op de Oostenrijkse wortelmarkt iets toegenomen vanwege de kerstperiode. De prijzen zijn stabiel gebleven. In het nieuwe jaar hoopt men de stijgende opslagkosten en -verliezen te kunnen compenseren. Voor wortelen in een 1 kg verpakking betaalde men in week 51 meestal 55 tot 58 euro per 100 kg.


Wortelprijzen week 51/2015


Bron: noe.lko.at

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.