Spaans teeltbedrijf La Huerta van Heemskerk zelfstandig verder

Teeltbedrijf La Huerta uit Motril in Zuid-Oost Spanje wil de bedrijfsactiviteiten zelfstandig voortzetten. Cor Heemskerk van W. Heemskerk BV is tot op heden eigenaar van het Spaanse bedrijf. Hij wil zich vooral focussen op het productiebedrijf in Rijnsburg en van La Huerta een partner maken zoals ook de strategie is met de andere leveranciers. La Huerta komt daarmee in handen van Maicel Kluijtmans, John Groen en Pater BV, al ruim 25 jaar hofleverancier van Heemskerk. De nieuwe eigenaren hebben hun ambities uitgesproken om net als daarvoor het beleid van La Huerta als betrouwbare leverancier voor hun afnemers verder uit te bouwen.

Meer leveranciers

La Huerta, wat moestuin in het Spaans betekent, is opgericht in 2004 en teelt met name spinazie, andijvie, boerenkool, selderij, spitskool, snijbonen en zoete aardappelen. Het bedrijf is door Cor Heemskerk opgericht vanuit de insteek om meer grip en controle te krijgen over de gehele keten. Met de groei van Heemskerk en de noodzaak van risicospreiding zijn er naast het programma met La Huerta door Heemskerk ook programma's opgestart met andere leveranciers. Dit heeft ertoe geleid dat La Huerta ook veel producten afzet aan andere productiebedrijven en retailers. Met de verzelfstandiging van La Huerta kan het bedrijf zich nog beter richten op het telen van groenten voor verschillende afzetgebieden. Heemskerk kan zich nog meer focussen op het eigen productiebedrijf en het uitdagen van haar leveranciers om zich te onderscheiden op kwaliteit en versheid. Er blijft dan ook een nauwe samenwerking bestaan tussen beide bedrijven. Enerzijds in de klant/leveranciersrelatie en anderzijds doordat er vanuit La Huerta een deel van de teeltbegeleiding van diverse leveranciers van Heemskerk in Spanje/Italië gedaan blijft worden. Op dit moment worden alle formaliteiten afgewikkeld. De verwachting is dat dit in het eerste kwartaal van 2016 gerealiseerd is.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.