Wilbert van Wijk (Vicus Fruit) over de hardfruitmarkt:

"We hadden allemaal een dubbeltje meer verwacht en gehoopt"

Tholen - In de hardfruitmarkt is het al snel verleidelijk om terug te blikken op het seizoen 2014/15. "Toen kwamen we uit een enorm negatieve stemming en gingen in januari plots de prijzen van met name de peren omhoog en werden er in de tweede helft van het seizoen hele nette prijzen gemaakt, waarbij we dat seizoen ook nog eens een ongelofelijk goede kwaliteit hadden", blikt Wilbert van Wijk van Vicus Fruit terug, die samen met zijn broer Nico het bedrijf leidt.Een dubbeltje meer
Dit jaar startte niet alleen later, maar ook heel anders. "Het is gaan haperen. We hadden de laatste drie maanden allemaal een dubbeltje meer verwacht en gehoopt. De afzet op de binnenlandse markt is aardig doorgelopen, maar de export, met name richting het Oosten, is achtergebleven", vervolgt Wilbert. "Nu zitten we in een situatie waarbij niemand weet hoe het af gaat lopen. Er is veel meer fruit dan vorig jaar rond deze tijd en veel peren hebben niet de kwaliteit om de meimaand te halen. Er zullen de komende drie maanden dus veel peren op de markt komen. We hopen dat er snel vraag uit de exportlanden komt, dan kan de prijs ook rustig aan meegroeien. Komt deze niet, dan zal er wat geforceerd moeten worden. Er bestaat wel een goede mogelijkheid dat de prijs aan het einde van het seizoen wat aan zal trekken."Vicus Fruit (Latijns voor Wijk) richt zich op het sorteren voor derden en de afzet van hardfruit. In 't Goy heeft de familie - vader Anton heeft al jaren een fruitteeltbedrijf - al de beschikking over een modern koelhuis met 37 koelcellen, waar in totaal 4 miljoen kg fruit kan worden opgeslagen. "We hebben met onze koeling-, handels- en sorteeractiviteiten naast de afzet verschillende peilers. We zijn gestaag aan het groeien en kunnen op drukke dagen zo 30 ton fruit wegsorteren", besluit Wilbert.

Voor meer informatie:
Vicus Fruit
Wilbert van Wijk
Beusichemseweg 134a
3997 ML 't Goy
Tel: +31 30 601 26 76
vicus@duurzaamfruit.com
www.duurzaamfruit.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.