Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter de Blaeij:

"Er wordt nog genoeg geld uitgegeven bij kerst, alleen minder aan AGF"

Tholen - Het is bijna kerst en AGF-handelaren hebben deze week meer te doen dan anders. Toch is het niet meer de kerstdrukte die er vroeger was. "Pakweg vijftien jaar geleden zag je mensen echt volumes kopen en vragen naar specialiteiten, nu zijn deze er jaarrond. Ze worden niet alleen meer bij kerst gegeten", vertelt Peter De Blaeij van De Blaeij, die een vestiging heeft in Nederland en België. "Mensen bestellen tegenwoordig meer bij de traiteur en laten het thuisbezorgen. Er wordt nog genoeg geld uitgegeven hoor, alleen minder aan AGF. Je merkt wel dat de prijzen van bepaalde producten iets omhoog gaan. Voor litchi's betaalde je enkele weken geleden bijvoorbeeld een paar euro minder dan nu."



Kaki van Bosfa
De marktdagen in Evergem zijn maandag, woensdag en vrijdag. "Ook woensdag verwachten we nog een goede verkoopdag voor de kerst en dan is het gedaan. "Eigenlijk loopt alles nu wel aardig. Een leuk product waar we deze winter groeiende volumes van kwamen is de kaki. Wij hebben verschillende merken gevoerd, maar momenteel hebben we het speciale merk Bosfa. Deze kaki's zijn echt prachtig fel oranje en de kwaliteit is goed. Het is een mooie toevoeging aan het assortiment. Prijzen varieerden dit seizoen. We hadden er vorige week van 6,5 euro per doos en momenteel wordt er 8 euro voor gegeven." Volgens Peter lopen sappen ook lekker. "We hebben Schulp in het assortiment en sinds kort ook het nieuwe sap met de Red Love appel en daar is een mooie vraag naar."



Meer Belgische merken
De handelaar geeft aan dat de concurrentie in België is toegenomen. "Vroeger onderscheidden we ons met bepaalde merken die uit Nederland komen, maar tegenwoordig hebben we ook meer Belgische merken in het assortiment zoals Drie Vrouwen voor het citrus. Voor ons is het belangrijkste punt om klasse I te leveren." Hij kijkt positief uit naar het volgende jaar. "We merken dat er steeds minder kleinhandelaren zijn, maar toch blijven we verkopen."



Voor meer informatie:
AGF-groothandel De Blaeij
Peter De Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)
Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (België)
T +31(0)115-613234
F +31(0)115-694943
info@deblaeij.nl
www.deblaeij.nl
Brugse Steenweg 7
9940 Evergem - België
Tel: +31(0)924 - 57792
Mobiel Peter: 06-53161014