Verenigde Staten: gemiddelde opbrengst zoete aardappelen

Het oppervlak waarop in North Carolina zoete aardappelen worden geteeld, is dit jaar aanzienlijk uitgebreid, gedreven door de hoge vraag in combinatie met het feit dat andere marktgewassen niet die omzet haalden waar de telers op hoopten. "Ondanks een stijging in het geoogste areaal, zijn de voorraden dit seizoen gemiddeld", aldus Kelley Precythe van Southern Produce. "North Carolina ging van een extreem droge zomer naar een zeer natte herfst. Toen het eenmaal begon te regenen, wou het niet meer stoppen. Als gevolg is de opbrengst dit jaar slecht."

Voor de meeste bedrijven kwam de regenval op een heel slecht tijdstip, precies tijdens de oogst. De zoete-aardappeloogst loopt grofweg van 1 september tot 1 november. Southern Produce had het geluk de oogst vroeg te beginnen en klaar te zijn voordat het de velden echt nat werden. "Neerslag tijdens de oogst kan de kwaliteit mogelijk beïnvloeden", aldus Precythe. "De aardappelen moeten dan de opslag in om te worden gedroogd en daarna verpakt."Binnenlandse prijzen beter dan exportprijzen
November is de drukste maand van het jaar voor Southern Produce. "De vraag was hoog met Thanksgiving. Kerst en Pasen zijn ook twee drukke periodes", aldus Precythe. Hoewel de binnenlandse markt de belangrijkste focus is voor Southern Produce, exporteert het bedrijf ook ongeveer 25 procent van z'n producten naar Europa. "Momenteel ontvangen we een betere prijs op de binnenlandse markt, maar we willen onze overzeese klanten tevreden blijven houden."

Precythe verwacht dat de exportprijzen na Nieuwjaar zullen toenemen wanneer de andere productielanden zoals Spanje, Egypte en Honduras door hun gewassen heen raken. "Wij hebben het hele jaar door voorraden, maar zij niet", voegde hij toe. In de binnenlandse markt zullen de voorraden waarschijnlijk toenemen na Pasen.Biologische verpakking voor binnenlandse markt
Voor z'n binnenlandse klanten lanceerde Southern Produce dit jaar een biologisch zoete-aardappelcampagne. Het biologische product wordt aangeboden in zakken van 3 pond (ongeveer 1,4 kg) als wel in dozen van 40 pound (ongeveer 18 kg).

Voor meer informatie:
Kelley Precythe
Southern Produce
Tel: (+1) 910-267-0011

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.