Slecht spruitenseizoen in Amerika door warm weer

De warme weersomstandigheden, te wijten aan El Nino, hebben de spruitproductie in Californië dit jaar zwaar getroffen. "Deze zomer/herfst is het zwaarste seizoen dat de sector ooit heeft meegemaakt," stelt Jasmine Hines van RBest Produce, een leverancier uit Port Washington, New York, bekend om zijn merk 'Kings Sprouts'. Hines stelt dat telers worden geconfronteerd met zeer lage opbrengsten en verminderd oogstvolume, grotendeels te wijten aan het warme weer.

Teleurstellende opbrengsten, maten en prijzen
Voor RBest Produce zijn dit verontrustende tijden, voornamelijk in termen van productie. "Onze leveranciers begroten 360 dozen of meer per hectare. Dit jaar bleven we echter steken op 270 dozen. Dat is ongeveer 70 procent van de norm," aldus Hines. "Bovendien bestaat de opbrengst normaal gesproken voor 20 tot 30 procent uit kleine spruiten, maar dit jaar eindigde de hoeveelheid op ongeveer 50 procent. Daarbij oogsten de telers van Salinas en Oxford twee tot drie weken eerder dan normaal."

Met het aanbodniveau teruggebracht tot ongeveer twee derde van wat normaal is en veel vraag vanwege de feestdagen, kosten spruitjes 48,75 euro (FOB-prijs) voor een doos van 11 kilo.

Voor meer informatie:
Jasmine Hines
RBest Produce, Inc.
Tel: +1 (516) 705-0800

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.