Hans van der Kooij, Joko Impex:

"Goede aanvoer en verkoop kokosnoten"

Tholen - December zorgt traditioneel voor extra vraag naar kokosnoten. "Op dit moment is er een betere aanvoer dan de afgelopen jaren weleens het geval was. Er zijn veel kokosnoten binnengekomen en er gaan er ook veel weg. De verkoop loopt vlot", vertelt Hans van der Kooij van Joko Impex. Volgens de importeur zit de consumptie van kokosnoten, mede door de aandacht in tv-programma's, de laatste jaren in de lift."Onze reguliere klanten bestellen het hele jaar door kokosnoten, maar in december vaak nog iets meer. Zo zijn er Duitse klanten met kerstacties", vertelt Hans. Hij blikt tevreden terug op de afzet van kokosnoten dit jaar. "Van oktober tot begin november was er één dipje, maar dat heeft zich de laatste weken goed hersteld. Wij klagen niet. In de zomer is er traditioneel wat meer vraag vanuit het zuiden van Europa. In deze tijd komt de meeste vraag uit oostelijke landen. Zo leveren we via Nederlandse exporteurs veel kokosnoten aan Rusland."

Joko Impex betrekt het gros van de kokosnoten uit Ivoorkust. "De prijzen van de Ivoriaanse kokosnoten liggen op een redelijk stabiel niveau, naar gelang de maat tussen de 11 en 14 euro. Ook importeren we kokosnoten uit Sri Lanka, maar daar zijn er momenteel niet te veel van. De prijzen van de kokosnoten uit Sri Lanka liggen rond de 25 euro. De kwaliteit van de kokosnoten is prima, maar we werken dan ook met topafladers", besluit Hans.

Voor meer informatie:
Joko Impex
Hans van der Kooij
Schiehaven 13 E
3024 EC Rotterdam
Tel. 010 476 11 66
hans@joko.nl
www.jokofruit.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.