Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Urbanisatiegraad in China tussen 1978 en 2012 van 17,9% naar 52,6%

Marktverkenning Stedelijke ontwikkeling China China is de afgelopen decennia in rap tempo verstedelijkt. De urbanisatiegraad in China nam tussen 1978 en 2012 toe van 17,9% naar 52,6%. En deze ontwikkeling is nog steeds gaande. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft samen Nederlandse ambassade in Beijing een marktverkenning gemaakt over de stedelijke ontwikkelingen in China.

Het rapport Market Scan: The Opportunities and Niches for Dutch Spatial Planning in China beschrijft de kansen en niches voor Nederlandse bedrijven. Die kansen liggen in stedelijke vernieuwing, publieke voorzieningen, infrastructuur, omgaan met klimaatverandering (zoals watermanagement), energiezekerheid en de ervaring van Nederlandse bedrijven met het relatief gecentraliseerde Nederlandse planningstelsel.

Enkele punten uit het rapport:
  • De Chinese regering wil tot 2020 nog eens 100 miljoen burgers naar de stad laten trekken om zo een overstap te kunnen maken van een rurale en industriële economie naar een diensteneconomie. In 2030 zou uiteindelijk 70% van de bevolking, 1 miljard personen, in urbane gebieden moeten leven. Deze geplande groei stelt het land voor een aantal uitdagingen.
  • Veel steden kampen met problemen als grote milieuvervuiling en overvolle wegen. China streeft daarom naar een vergroening van de steden. Zowel bestaand als nieuw stedelijk gebied moet veel duurzamer worden ingericht met aandacht voor energiebesparing en duurzaam transport.
  •  China wil meer investeren in ouderenzorg en publieke diensten zoals ziekenhuizen en scholen.
  • China heeft door haar omvangrijke bevolking en geografie maar beperkt grond voor verstedelijking en landbouw. Er is weinig grond beschikbaar voor uitbreiding. Daarom verschuift de Chinese planning van groei naar transformatie. Stedelijke vernieuwing wordt heel belangrijk
Meer informatie
RVO
Kamal Afarmach, Business Development Coach China van RVO.nl:
E: kamal.afarmach@rvo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.