Cegeka Europese Microsoft-partner in foodsector

Cegeka stapt in het EMEA Dynamics Industry Partner Program van Microsoft. Met dit kwaliteitslabel bevestigt Microsoft dat Cegeka Groep over ruime kennis en expertise beschikt, maar ook de Europese slagkracht heeft inzake de integratie van Microsoft Dynamics ERP en CRM software. Cegeka zal zich concentreren op productiebedrijven, voornamelijk in de lokale en Europese voedingssector.
 
Na de overnames van de ERP-specialisten BrainForce Group en Edan Business Solutions wil Cegeka zijn Europese ERP-activiteiten consolideren. De gemeenschappelijke competentie in de productie-, proces- en de voedingsindustrie wordt dan ook versterkt en gecommercialiseerd op Europese schaal. In een eerste fase activeert Cegeka het nieuwe programma in vijf landen: België, Italië, Luxemburg, Nederland en Oostenrijk. Lokaal blijven de divisies van Cegeka ook in diverse andere sectoren werken.

"De Europese voedingssector is onder impuls van de detailhandel en Europese regelgeving onderhevig aan een consolidatiegolf. Deze bedrijven willen daarom hun gehele keten automatiseren. Centraal in dat proces is een sterke ERP-bedrijfssoftware. Microsoft Dynamics for Food wordt één van onze oplossingen die we in heel Europa aanbieden. Met ook diensten voor collaboration, e-commerce, online ondersteuning, business intelligence en cloud heeft Cegeka Group alle troeven om voedings- en productiebedrijven te helpen bij hun digitale transformatie", zegt Christoph Neut, CCO bij Cegeka Group.

Europees potentieel benutten
In totaal is ongeveer een derde van de 3.500 medewerkers van Cegeka actief in de integratie van Microsofttoepassingen, zowel in verkoop, advies als technische dienstverlening. Naast ERP beschikt Cegeka ook over competenties als klantenbeheer (CRM), websitebeheer (CMS), documentbeheer (SharePoint), business intelligence, Office 365 en softwareontwikkeling met het .NET framework.

"Cegeka heeft ondertussen al vijftien jaar ervaring in automatisering van voedingsbedrijven. Onderzoek bij 18.500 bedrijven in deze sector toonde aan dat er nog heel wat potentieel is, en dat willen we samen met Microsoft benutten", zegt Dominique De Vos, solution manager bij Cegeka.

Cegeka volgde een intensief certificeringsprogramma van vier maanden om te voldoen aan alle voorwaarden van het EIPP-programma. Concreet betekent dit door Microsoft toegekend kwaliteitslabel dat Cegeka:
 
  • Een IT-partner is met een sterk engagement naar de voedingssector, lokaal en Europees;
  • Actief investeert in de kennis van de business processen in de voedingsindustrie;
  • Sterke oplossingen biedt die beantwoorden aan de noden en verwachtingen van de voedingsindustrie;

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.