Kwaliteit limes wisselend, prijzen volgend jaar beter

Er is wisselende kwaliteit in het aanbod van Mexicaanse limes. Deze worden geïmporteerd door de VS en het is te merken in de huidige prijzen. Als de algehele kwaliteit van het fruit verbetert, zullen de prijzen begin volgend jaar naar verwachting ook stijgen."Er zijn kwaliteitsproblemen geweest met limes, die eerlijk gezegd waarschijnlijk beter in Mexico hadden kunnen blijven," stelt Richard van Ruiz van Ruiz Sales in Edinburg, Texas. "We importeren een groter volume fruit, maar de kwaliteit is wisselvallig en dat is de reden waarom er problemen zijn." Ruiz voegde eraan toe dat hij prijzen rond de 12,95 euro per doos heeft gezien voor de hogere kwaliteit fruit, maar er is een grote spreiding op de markt. Op 16 december bedroegen de prijzen voor een doos (18 kg) van pitloze 110s uit Mexico tussen 7,40 en 11,10 euro en de prijzen voor een doos van 150s lagen tussen 8,30 en 11,10 euro.

"Telers willen hogere prijzen, maar ik denk niet dat de huidige voorraden dit kunnen rechtvaardigen," aldus Ruiz. "Ik denk dat de prijzen aan het eind van het jaar hoger zullen zijn. We kunnen in de komende weken 16,60 euro per doos krijgen en wellicht stijgt dit nog tot 18 euro."

Voor meer informatie:
Richard Ruiz
Ruiz Sales
+1 956 383 0187

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.