Hoge prijzen verwacht

Eerste Spaanse aardbeien op de Duitse markt

De eerste Spaanse aardbeien zijn in week 51 in Duitsland gearriveerd. Sinds week 48 waren Egyptische partijen nog de enige aardbeien op de Duitse markt, zegt een Duitse groothandelaar en importeur.

Het Californische ras Fortuna is het meest geteelde ras in Spanje. Ongeveer drie weken geleden is men met de oogst van de eerste aardbeien begonnen. "De productie in Spanje is aanvankelijk met slechts kleine hoeveelheden gestart", bericht de handelaar. "Inmiddels worden hier echter genoeg aardbeien geteeld om deze ook naar andere Europese landen te exporteren."

De importeur rekent op hoge prijzen. "De inkoopprijs van Spaanse aardbeien zal hoogstwaarschijnlijk zeer hoog uitvallen", aldus de fruitdeskundige. "Wanneer de werkelijk grote hoeveelheden in Duitsland aankomen zullen ook de prijzen dalen. Dat is voor de vraag in de levensmiddelenhandel niet onbelangrijk."

Met de kwaliteit van de eerste aardbeien is de handelaar tot nu toe tevreden. "Wat betreft de kwaliteit zijn de aardbeien in een goede conditie. We kunnen niet klagen", schetst hij de situatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.