"Johan Claes, BNFW: "Geen last van"

Havens Antwerpen en Gent liggen plat

Tholen - In verschillende media wordt aangegeven dat de havens van Antwerpen en Gent tot vrijdagnacht plat liggen vanwege acties van loodsen. In Antwerpen heeft de BNFW geen last van de staking. Volgens Johan Claes gaan er vandaag geen schepen in en uit, dus heeft het op hun activiteiten geen invloed. "Als het goed is, is het een tijdelijk gebeuren dat snel afgelopen zal zijn. Daarnaast komt 70% van de schepen gewoon binnen in de haven, dus het is slechts een deel dat niet wordt geholpen. Media melden dat het volledig plat ligt, maar er is vooral sprake van vertraging. Wij zijn voorlopig niet geraakt. Stel dat ze maandag zouden staken, zou het voor ons erger zijn."

De havens van Antwerpen en Gent betreuren ten zeerste dat de loodsen die lid zijn van het VSOA totaal onverwacht voor 24 uren staken. De havens kregen de melding van de staking donderdag rond 18 uur. 'Deze onverwachte staking zorgt ervoor dat schepen in opvaart geblokkeerd blijven op zee en dat sinds donderdagavond geen enkel schip de haven van Antwerpen of van Gent kan verlaten', melden de havenbestuurders. 'Dat dit gebeurt zonder enige voorafgaande aankondiging betekent dat de havengebruikers zich op geen enkele wijze op deze actie vanwege slechts één vakorganisatie konden voorbereiden.'

Tweede deel artikel: Bron: Schuttevaer

Klik hier voor het volledige artikel

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.