beperkt aantal transacties

Belgapom: rustige aardappelmarkt

De Belgapom-prijs voor aardappelen op vrijdag 18 december bedroeg 90 euro per ton (excl. BTW) of 95,40 euro per ton (incl. BTW). Voor afwijkende kwaliteit wordt een lagere of hogere prijs betaald. Belgapom spreekt van een rustige markt, waarbij het aanbod groter is dan of gelijk aan de vraag. Opmerking: er wordt een beperkt aantal transacties vastgesteld.

De Belgapomprijs is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, fritesgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

Voor andere fritesgeschikte variëteiten voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor veldgewas 35 mm+, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling:
Andere variëteiten / autres variétés :
Challenger : € 105,00 / ton/tonne (BTW/TVA excl.) -
€ 111,30 / ton/tonne (BTW/TVA incl.)
Fontane : € 100,00 / ton/tonne (BTW/TVA excl.) -
 € 106,00 / ton/tonne (BTW/TVA incl.)

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven