Gerard Hoekman, Mulder Onions:

"Uienmarkt heeft alternatieve bestemmingen in tweede seizoenshelft"

Tholen - De situatie op de uienmarkt typeert exporteur Gerard Hoekman van Mulder Onions uit Kerkrade als erg gezond. "De vraag is breed en er zijn de laatste weken veel uien weggegaan. Nu is er in deze periode altijd wel meer vraag, omdat in week 53 de handel stil ligt, maar er liggen ook voor de rest van het seizoen genoeg kansen in de markt."

"Als de export naar Afrika straks voor een deel wegvalt, verwacht ik wel dat andere bestemmingen het overnemen. Zo zit Oost-Europa er ook weer aan te komen. De grote vraag hoe de kwaliteit van de uien straks uit de schuur is en of die voldoet aan de eisen van bepaalde bestemmingen. Naar verwachting zal Brazilië in januari en februari wel aan de markt zal zijn, maar ze zitten nog met de kwaliteit van vorig jaar in hun achterhoofd en die zullen ze dit jaar niet krijgen. De vraag is hoe daar op gereageerd wordt", zegt Gerard.

"De prijzen zijn erg vast met een gemiddelde baalprijs rond de 24 cent. Nu probeert men een centje meer te maken, maar dat is puur gebaseerd op het moment en niet helemaal gerechtvaardigd. Maar het belangrijkste is dat er vraag in de markt zit."

Voor meer informatie:
Mulder Onions BV
Hagenroderstraat 32
6464 CP Kerkrade
Tel: 045-5678700
Fax: 045-5678708
gerard@mulder-onions.com
www.mulder-onions.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.