Italië: groentenimport uit Spanje, Frankrijk en Nederland is rustig

Het is op dit moment rustig in de groentenexport, aldus CoFra, een groothandelaar uit Verona, die gespecialiseerd is in de import vanuit Spanje, Nederland en Frankrijk."Vanuit Spanje importeren we trostomaten, vleestomaten en artisjokken. Trostomaten uit de eerste klasse worden verkocht voor €1,20-1,40 per kilo en tomaten uit de tweede klasse voor €0,90-1,00). Vleestomaten in verpakkingen van 40x60 cm hebben een prijs van €1,30 tot €1,60 per kilo. De prijzen voor artisjokken, die rond deze tijd normaal gesproken stijgen, vallen iets tegen, maar zijn nog steeds bevredigend."

Uit Frankrijk importeert de groothandelaar voornamelijk sjalotten, die momenteel een prijs hebben van €1,50-1,80. "Passende prijzen voor een uitstekende kwaliteit.""Vanuit Nederland importeren we tomaten, maar niet zoveel, omdat hun seizoen bijna tegen zijn einde loopt. In de week van kerst zal het seizoen voorbij zijn en komen de prijzen hoog te liggen: €1,20-1,30 per kilo voor tomaten van de tweede klasse."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.