Bijzondere aardappelrassen nieuw in verscentrum Frankfurt

In het verscentrum vindt men een breed assortiment van
verschillende soorten aardappelen. Naast de bekende rassen in 25-kg zakken, worden ook exclusieve kwaliteiten in 5-kg houtkisten voornamelijk uit Frankrijk aangeboden. Naast de hier al bekende rassen als Vitelotte, Amandine, La Ratte, Charlotte, Cherie, Corne de Gate en Bleue d'Auvergne komen nu ook andere op de markt:

Blue Belle is een gemiddeld vroege, ovale, voornamelijk vastkokende aardappel met gelig vlees. Haar gele schil valt op door haar paarse ogen. Hij smaakt heel fijn en mild. De lengte is ongeveer 35 tot 55 mm. Roseval is een gemiddeld vroege, langwerpige, voornamelijk vastkokende aardappel. Haar rode en gladde schil heeft vlakke ogen. Het gelige vlees ziet licht roze. Hij is van 20 tot 55 mm groot en smaakt zeer fijn en romig. Hij is geschikt voor alle aardappelgerechten. Magenta Love, een langwerpige, vastkokende aardappel met een gemiddeld vroege rijping. De schil is rood en glad met vlakke ogen, het vlees is rood. Hij smaakt een beetje nootachtig maar ook mild en is geschikt voor bijna alle aardappelgerechten. Zijn diameter ligt bij 20 tot 55 mm. Aardappel van het jaar 2015 was/is de Heideniere, een bijzonder goed smakende, vastkokende soort, diep geel, 60 jaar geleden door aardappeltelers uit Soltau in Nedersaksen gekweekt. Haar naam dankt hij aan haar zeldzame niervorm. In de vergunningsaanvraag van 1953 spraken de telers vol lof over hun eigen product: Het is een aardappel met fantastische eigenschappen voor salades en als delicate aardappel voor de hotelbranche.

De verkoop van de Heideniere is zo succesvol op regionale markten en in dorpswinkels, dat afzet op groothandelsniveau onmogelijk lijkt ondanks alle moeite die distributeurs hiervoor doen. 

Bron: BLE; hen./eis., kartoffel-mueller.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.