Argentinië laat controle over munt los

De regering van Argentinië laat haar controle over de waarde van de Argentijnse peso los. Dat maakte minister van Financiën Alfonso Prat-Gay woensdag bekend. Argentinië probeerde jarenlang met strenge beperkingen van het kapitaalverkeer de koers van de peso te ondersteunen. Hierdoor bleef de officiële koers kunstmatig hoog, terwijl er een omvangrijk grijs circuit ontstond waarin de peso aanzienlijk minder waard was.

Naar verwachting zal de koers van de peso nu snel dalen naar het niveau van die zogeheten 'blue rate'. De munt zou daarmee zo'n 30 procent aan waarde verliezen.

De vorige week aangetreden regering van de nieuwe president Mauricio Macri staat voor de zware taak om de zwakke Argentijnse economie te hervormen en aan de praat te krijgen. Een goedkopere peso kan daarbij helpen, omdat exportproducten van het land zo aantrekkelijker worden voor buitenlandse kopers.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.