A4 vrijdag open voor verkeer

Het nieuwe deel van de A4 gaat vrijdagavond tussen Schiedam en Delft open voor het verkeer. Na de avondspits, rond 19.30 uur, wordt de afzetting op de rijbaan weggehaald, waarna het verkeer voor het eerst over het 7 kilometer lange stukje snelweg kan rijden.De rijbaan in de richting Schiedam gaat open in de nacht van zondag op maandag, voor de ochtendspits. Dat heeft Rijkswaterstaat donderdag bevestigd na berichtgeving in het AD.

Over de aanleg van het stuk snelweg is tientallen jaren gediscussieerd. Door procedures van tegenstanders, trage besluitvorming en steeds wisselende regelgeving duurde het 63 jaar voordat de weg kon worden aangelegd.
Water

Eerder bepaalde het hoogheemraadschap dat dagelijks anderhalf miljoen liter water onder de snelweg weggepompt mag worden, drie keer meer dan gepland. Gebeurt dat niet, dan zou de snelweg onder water komen te staan.

Het hoogheemraadschap was bang dat de grondwaterstand te ver zou dalen bij het verdiept aangelegde deel van de A4 bij Schipluiden. Huizen zouden dan kunnen verzakken. Door op een speciale manier te bemalen (retourbemaling) wordt het water terug de grond in gepompt. Hierdoor verdroogt de grond niet en klinkt de bodem ook niet in.

Afgelopen zaterdag was het stukje snelweg even open. Zo'n zesduizend mensen namen een kijkje nemen en konden er bijvoorbeeld fietsen of hardlopen. Ook de tunnel was toen even open voor publiek.

Bron: nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.