Vitam zorgt voor meer Nederlandse AGF in campusrestaurants

Vitam wil meer met duurzame producten koken. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de campuscateraar van de Erasmus Universiteit samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en leverancier Smeding het seizoenenkompas ontwikkeld. Het kompas geeft de producten van het seizoen weer. Die krijgen voortaan de voorkeur boven groenten en fruit uit de kas. Je zult in december bijvoorbeeld geen aardbeien meer vinden in de restaurants.

De studenten zijn positief over het kompas. "Ik wist helemaal niet dat het kompas gebruikt wordt maar ik vind het goed dat ze daar mee werken", aldus Cato de Beer, student International Communication & Media. Ook student Daniel Jongeman was niet bekend met het kompas. "Maar ik vind het een goed idee."

Naast het gebruik van seizoensproducten kijkt de cateraar ook naar de duurzaamheid van het productieproces van de groenten en het fruit. 95 procent van de groenten en fruit moet energielabel A of B hebben. Bij het bepalen van het energielabel kijkt VITAM naar de manier van verpakken, de teeltwijze en het vervoer. Zo krijgen producten die in grote hoeveelheden zijn verpakt de voorkeur boven apart verpakte producten en let de cateraar ook op de ruimte en de hoeveelheid ruimte dat verloren gaat bij transport.

Bron: Erasmus Magazine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.