



Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
- "Het Belgische aanbod kan de situatie in de groenten hier doen kantelen"
Weer
Vitam zorgt voor meer Nederlandse AGF in campusrestaurants
De studenten zijn positief over het kompas. "Ik wist helemaal niet dat het kompas gebruikt wordt maar ik vind het goed dat ze daar mee werken", aldus Cato de Beer, student International Communication & Media. Ook student Daniel Jongeman was niet bekend met het kompas. "Maar ik vind het een goed idee."
Naast het gebruik van seizoensproducten kijkt de cateraar ook naar de duurzaamheid van het productieproces van de groenten en het fruit. 95 procent van de groenten en fruit moet energielabel A of B hebben. Bij het bepalen van het energielabel kijkt VITAM naar de manier van verpakken, de teeltwijze en het vervoer. Zo krijgen producten die in grote hoeveelheden zijn verpakt de voorkeur boven apart verpakte producten en let de cateraar ook op de ruimte en de hoeveelheid ruimte dat verloren gaat bij transport.
Bron: Erasmus Magazine
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 Hanos Maastricht spectaculair geopend
- 2023-03-20 Inkoop verse groenten en fruit door horeca in 2022 hoger dan voor corona
- 2023-03-17 Gemberschijven, rode peperringen en Jalapeño-ringen
- 2023-03-14 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-14 Cateraar Sodexo lanceert samen met Quorn CO2-neutrale recepten
- 2023-03-09 McDonald's Frankrijk vervangt frites tijdelijk door groentefrietjes
- 2023-03-07 HelloFresh boekt recordomzet over 2022
- 2023-02-28 Makro Nederland lanceert nieuwe horecawebshop
- 2023-02-28 Omzet horeca blijft nagenoeg gelijk in vierde kwartaal
- 2023-02-27 "Positieve cijfers over de horecasector vertellen niet het hele verhaal"
- 2023-02-22 Crisis lijkt foodservice bespaard te blijven. Hoe kan dit?
- 2023-02-17 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-08 NextDeli opent foodservice wereld
- 2023-02-07 Colruyt Group introduceert Spar For You: nieuwe foodservice gericht op on-the-go consumptie
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022