Skal

Lagere tarieven voor biologische certificering in 2016

De tarieven van Skal Biocontrole voor biologische certificering voor 2016 zijn verlaagd. De jaarlijkse abonnementsbijdrage is verlaagd met 50 euro voor ieder bij Skal geregistreerd bedrijf. Het tarief voor het aanvragen van een nieuwe productspecificatie is met 10 euro verlaagd naar 40 euro. Voor een gewijzigde of afgekeurde productspecificatie is het tarief met 30 euro verlaagd naar 20 euro.

Daarnaast is er een speciaal tarief geïntroduceerd voor bedrijven met minder dan 50.000 euro omzet in 2015 die volledig biologisch produceren. De jaarlijkse abonnementsbijdrage is voor deze bedrijven 200 euro lager dan voor de rest van de biologisch gecertificeerde bedrijven en daarmee 250 euro lager dan in 2015. Doel van het lagere tarief is om de biologische sector toegankelijk te houden voor kleine 100% biologische bedrijven.

Veehouders mogen hun biologische mest sinds september 2015 gezamenlijk op laten slaan bij een intermediair. De controlekosten op de deelname aan een dergelijk samenwerkingsverband zijn vastgesteld op 130 euro voor 2016. Dit tarief zal jaarlijks worden vastgesteld in het Skal-Tarievenblad en vanaf 2016 worden berekend aan de Skal-geregistreerden, die deelnemen aan een samenwerkingsverband.

De in het Tarievenblad 2016 gepubliceerd Skal-tarieven 2016 zijn akkoord bevonden door het algemeen bestuur van Skal en door de opdrachtgever, het ministerie van Economische Zaken.

Bron: Skal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.