De Verspillingsfabriek

Schouw Informatisering helpt tegengaan van voedselverspilling

De Verspillingsfabriek in Veghel is een initiatief van de Veghelse cateraar Hutten om voedselverspilling terug te dringen. Met De Verspillingsfabriek komt er één centrale plek waar reststromen (o.a. groenten, vlees, brood en andere verswaren) verzameld, beoordeeld, verwerkt en opgewaardeerd worden. Met de inzet van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt worden er al vanaf januari hoogwaardige soepen, ragouts, sauzen en maaltijdcomponenten geproduceerd. Schouw Informatisering helpt De Verspillingsfabriek bij een inventarisatie en eerste opzet van hun bedrijfsprocessen.

De Verspillingsfabriek wordt hét kenniscentrum in Nederland en de EU op het gebied van het terugdringen van voedselverspilling in de totale voedselketen. De locatie in Veghel genaamd Food360° huisvest naast De Verspillingsfabriek diverse initiatieven, zoals het innovatienetwerk Foodsquad en Waste Solutions 4all.

Wat kunt u doen als voedingsmiddelenbedrijf?
De Verspillingsfabriek is bedoeld voor reststromen van boeren, tuinders, veilingen, versnijders, producenten en distributeurs.

De rol van Schouw Informatisering
Schouw Informatisering is specialist in het adviseren en automatiseren van bedrijven in de voedingsmiddelenbranche. Door de jarenlange ervaring in deze branche is een brede kennis opgebouwd van de bedrijfsprocessen. Schouw Informatisering helpt De Verspillingsfabriek bij een inventarisatie en eerste opzet van deze bedrijfsprocessen. Daarnaast steunt Schouw Informatisering dit initiatief door De Verspillingsfabriek onder de aandacht te brengen bij al haar klanten en relaties in de voedingsmiddelenbranche, zodat zij hun reststromen een waardevollere bestemming kunnen geven.

Meer informatie:
Schouw Informatisering
Toine van de Wouw
T: 076-504 25 20
www.schouw.nl

De Verspillingsfabriek
Corien Poederbach
T: 0413-366633
www.deverspillingsfabriek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.