export neemt toe

Hoge uienprijzen in China

De Chinese uienprijzen zijn dit jaar erg hoog. Tot maart waren de prijzen voor uien nog behoorlijk laag. In april begonnen deze onverwachts te stijgen, omdat het volume aan uien op de markt klein is. Deze omstandigheden veranderen doorgaans als er grote volumes aan uien op de markt terechtkomen, maar dit jaar vertoonden in juni de uienprijzen nog steeds een stijgende trend. Vergeleken met vorig jaar zijn de prijzen substantieel verbeterd. Tot nu toe klommen deze continu door, maar er wordt verwacht dat de prijzen zullen stabiliseren. De vooruitzichten zijn zodoende optimistisch.

De export heeft een significante invloed op de uienprijzen in China. in oktober 2015 kwam de uienexport neer op 658.300 ton, wat een toename was van 9,1% ten opzichte van 2014. De afname in de oogst van India heeft hier een significante rol in gespeeld. In 2015 nam de uienexport naar Zuid-Korea het snelst toe. Tot oktober kwam deze neer op 75.200 ton, wat goed is voor 11,4% van de totale export.

Bron: cnr.cn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.