Fyto-regels voor Poolse appelexport naar Indonesië bekend

Het Poolse Bureau voor Zaad- en Gewasbescherming, PIORiN, heeft bekend gemaakt dat het Indonesische Ministerie van Landbouw en het quarantainebureau eist dat alle Poolse exportappelen voorzien zijn van een fytosanitair certificaat op basis van een invoervergunning van de Indonesische gewasbeschermingsdienst.

Er mogen uitsluitend appelen naar Indonesië geëxporteerd worden van bij het PRIORiN geregistreerde telers. Een verzoek om toegelaten te worden tot deze 'whitelist' kan ingediend worden bij één van de lokale PIORiN inspectiekantoren.

Indien de exporteur een andere rechtspersoon is dan de teler dient het exportverzoek vergezeld te gaan van de gegevens en het registratienummer van de betreffende teler. Om er zeker van te zijn dat het fruit daadwerkelijk afkomstig is van de registreerde teler zal tevens een aankoopbewijs overlegd dienen te worden.

Alle zendingen appelen moeten bij aankomst in Indonesië aangemeld worden voor een fytosanitaire controle.

Bovengenoemde eisen zijn nog slechts tot 17 februari 2016 van kracht zijn. Na deze datum zullen in Indonesië nieuwe regels met betrekking tot voedselveiligheid ingevoerd worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven