Brazilië corrigeert oogstprognose cashewnoten -10,4%

De prijzen van cashewnoten staan momenteel onder druk. Voor 2015 is er namelijk al compleet aan de vraag voldaan. De kleine vraag, die nu nog bestaat, wordt gedekt met magazijnvoorraden. De inkopers sluiten momenteel hun boeken en calculeren hun voorraden en overschotten om vervolgens te beslissen hoe ze volgend jaar te werk zullen gaan.

Voor januari en februari zijn de meeste zaken inmiddels al gedaan. In februari en maart zullen de eerste oogstramingen beschikbaar zijn en zal er zich een richtlijn voor de ontwikkeling van de prijzen in het tweede kwartaal van 2016 vormen. De meeste inkopers verwachten dat de prijzen zullen zakken en doen daarom momenteel geen zaken voor de langere termijn. De algemene vraag naar cashews was in 2015 zeer goed. Men rekent erop dat dit ook in 2016 zo zal blijven.

De vorige productieberekening over de cashewproductie in Brazilië werd inmiddels met -10,4% naar 194.916 ton gecorrigeerd. Desondanks ligt deze geraamde hoeveelheid nog steeds bijna 81% hoger dan de productiehoeveelheid van vorig jaar. De 'Brazil's National Supply Company' (CONAB) waarschuwt dat alles erop wijst dat de daadwerkelijk geproduceerde hoeveelheid vanwege vochtproblemen en ongedierteplagen kleiner uit zal vallen.

In de eerste tien maanden van 2015 exporteerde Brazilië in totaal 10.629 ton cashewnoten. In dezelfde periode in 2014 lag deze hoeveelheid op in totaal 14.687 ton.

Meer informatie:
Jochen Voecks
Michael Priestoph GmbH
Friedensallee 120, 22763 Hamburg
Tel.: +49(40) 30 70 13 13
www.Priestoph.de
info@Priestoph.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.