Ruim 1.000 kilo uit Spanje verbrand

Panama stuurt 25 ton Nederlandse uien terug

"We hebben ruim 25.000 kilo uien uit Nederland teruggestuurd, na de constatering van schimmels", zegt Jorge Landires, directeur Verificatie van de Aupsa. "Ook hebben we 1.080 kilo Spaanse uien laten verbranden, die niet aan aan de fytosanitaire importeisen voldeden en daarmee een risico vormden voor de flora en volksgezondheid in Panama." Tegen beide importeurs zijn bovendien inbreukprocedures begonnen.
 
De Aupsa verbrandde dit jaar ruim 158.000 kilo voeding en stuurde bijna 136.000 kilo terug naar het land van herkomst vanwege de overtreding van fytosanitaire regelgeving. Het grootste deel van deze acties vond plaats in mei en juli. Onder de vernietigde voeding waren aardappelen, uien, kaas, mout, sla, vlees, paddenstoelen, rijst, sap, brood en andere producten. Het land van herkomst was wisselend en betrof onder andere de Verenigde Staten, Peru, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Colombia, Belgiƫ en Frankrijk.
 
Naast strijd met fytosanitaire regelgeving waren breuk van de koudeketen, vervuiling, verstreken houdbaarheid, sporen van insecten, niet-aangegeven goederen en gezondheidsalerts redenen voor de vernietiging importproducten.
 
Bron: panamaamerica.com.pa

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven