Spanje: Primaflor neemt Ensaladas Verdes over

De uit Almeria afkomstige groep Primaflor heeft een meerderheidsbelang in het teelt- en verwerkingsbedrijf Ensaladas Verdes gekocht. Hoewel het precieze aantal aandelen onbekend is, is zeker dat Primaflor zijn productie aanzienlijk uit zal breiden, onder meer in het noorden van Spanje. 

Met de overname werden ook de faciliteiten van Ensaladas Verdes, een fabriek van 2.000 m² met een vacuümkoelunit uit 2014, onderdeel van Primaflor. Ensaladas Verdes heeft samen met zijn partners een areaal van honderden hectare in León, maar verwerkt ook AGF uit andere regio's. De fabriek heeft twee productielijnen, een voor groenten (spinazie en snijbiet) en een voor salades.

"De overname is onderdeel van de expansiestrategie, die de Primaflor in 2015 lanceerde met uitbreiding van de productie naar het VK," zegt Lorenzo Belmonte, voorzitter van de groep. Nabijheid van consumenten en meer competitieve dienstverlening zijn prioriteiten van Primaflor. Bovendien laat de overname zien dat de groep wil groeien, niet alleen in zijn assortiment - zoals de lancering van Lechuvitas, Hortalistas en Zumissimos in 2016 - maar ook op productieniveau. De opening van de nieuwe Delifood fabriek volgend jaar is hier ook een mooie bewijs van.

Primaflor verkoop jaarlijks 11.000 ton voorverpakte salades, Ensaladas Verdes iets meer dan 800 ton. In 2014 draaide Primaflor een omzet van €130 miljoen, die van Ensaladas Verdes bedroeg €1,25 miljoen.

Bron: alimarket.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.