Aldi Süd waardeert klimaatovereenkomst van Parijs

De ondernemersgroep Aldi Süd waardeert de klimaatovereenkomst van Parijs. "Wij steunen het doel de aardopwarming tot onder de twee graden Celsius te beperken en de reductie van broeikasgasemissies verder na te streven", zegt Karl-Heinz Kehl, directeur energiemanagement van de ondernemersgroep Aldi Süd in Duitsland. Parijs zou nog maar het begin van het algehele engagement kunnen zijn. Daarom ondertekende Aldi Süd, samen met 33 andere vooraanstaande bedrijven uit verschillende sectoren, de klimaatovereenkomst van Parijs. Hiermee verklaart Aldi Süd, zich in te zetten voor het beperken van de opwarming van de aarde.

Tegelijk met de ondertekening wordt het creëren van politieke voorwaarden gewenst. Naast het verscherpen van de maatregelen om het Duitse 40-Procent-klimaatdoel tot 2020 te bereiken, willen de ondernemingen ook dat de Duitse regering het klimaatprotectieplan 2050 zo hoog mogelijk (80-95 procent emissiedaling) inzet en een veel betekende ommezwaai teweegbrengt. Verbeteringen aan de energie efficiency wetten en naleving hiervan zijn ook noodzakelijk. 

De ondernemersverenigingen Stiftung 2°, B.A.U.M. en de ontwikkelings- en milieuorganisatie Germanwatch zijn ook vóór. De volledige verklaring van de klimaatovereenkomst is hier te lezen: unternehmen.aldi-sued.de/de/presse/downloadcenter

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.