Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Europese bijbaan voor Cees Veerman

Cees Veerman heeft er een bijbaan bij. Hij wordt voorzitter van de Europese Agri-Markets Taskforce. Dat maakte EU-commissaris Phil Hogan maandag bekend op Twitter.

Hogan ging in november aan de slag met het maken van de Taskforce. Doel daarvan is het monitoren en toekomstbestendig maken van de land- en tuinbouw.

"We staan voor grote uitdagingen", sprak Hogan bij de aankondiging van de Taskforce. "Problemen in de markt en prijsdruk in de afgelopen maanden hebben vooral in de melksector en veeteelt voor grote problemen gezorgd. D3 500 miljoen steun is al een signaal dat we de Europese landbouw steunen." Zijn volgende stap is dus de Taksforce, die de land- en tuinbouw in Europa in kaart moet brengen en toekomstbestendig moet maken. Binnen een jaar moeten de eerste resultaten duidelijk zijn.

"Het tijdperk van quota is over", vindt Hogan. "De Commissie zal altijd overwegen om producenten tijdelijk te steunen, maar we zijn nu in een nieuwe tijd, met een markt georienteerd steunpakket. Als we willen dat de Europese land- en tuinbouw succesvol blijft, moeten we vooruitkijken, niet terugkijken."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.