Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Israëlische pitayas op de Amerikaanse markt

Sinds 23 oktober van dit jaar is de Amerikaanse markt geopend voor Israëlische pitaya's. "We zijn verheugd ze te leveren, omdat er geen bestralingsbehandeling nodig is," zegt Gary Tozzo van MOR USA. "Behandelingen hebben een negatief effect op de smaak en als gevolg daarvan is de smaak van de Israëlische pitaya veruit superieur aan die van andere pitaya telende landen, die wel de behandeling moeten toepassen bij export naar de VS."De wintervariëteit Desert King
MOR USA biedt het hele jaar door een pitaya-programma. "Rond deze tijd van het jaar importeren we de Desert King-variëteit. Dat is fruit met een kleinere maat, die alleen in het winterseizoen beschikbaar is van december tot februari," legt Tozzo uit. De beschikbaarheid is beperkt, omdat Israël het enige land is dat de Desert King-variëteit teelt. "Ze telen het daar sinds drie of vier jaar, waarbij al het fruit naar Europa werd geëxporteerd." In de lente verschuift de focus naar een zomervariëteit met een grotere maat en met een groter volume qua aanbod.


Tweelingverpakking van Desert King pitaya's voor de Britse markt

Dure fruitvariëteit
"Onze distributie richt zich voornamelijk op supermarkten," zegt Tozzo. Toko's en kwalitatief hoogwaardige supermarkten zijn de voornaamste kanalen. De beschikbare volumes zijn te beperkt om te focussen op het food service-segment. Tozzo verwacht dat voorlichting voor consumenten, zoals winkeldemonstraties een belangrijke rol zullen spelen om consumenten over te halen tot pitaya's. "De Desert King-variëteit is erg zoet en heeft het potentieel om gegeten te worden als fruit terwijl veel traditionele variëteiten gebruikt worden als garnering."

Voor meer informatie:
Gary Tozzo
MOR USA
Tel: (+1) 610-268-2260

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.