Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse gember concurreert met China

Het Braziliaanse gemberseizoen is bijna afgelopen. Het land exporteert gember naar de VS en Europa. "We hebben twee seizoenen: een waarin we exporteren met luchtvracht dat loopt van april tot juni en een waarin we exporteren met zeevracht van juli tot december," legt Apanatche Bark Silva van het in Florida gevestigde Brazilian Best Ginger uit. "We zijn de grootste exporteur van Braziliaanse gember. We hebben onze eigen verpakkingsfaciliteit en zelfs het GAP-certificaat van de VS. We hebben niet het GlobalGAP-certificaat. Niemand in Brazilië heeft dat, maar we werken eraan om het te krijgen."

Braziliaanse ginger is van betere kwaliteit
Brazilië moet voornamelijk concurreren met Chinese gember, dat sterk op de markt kwam dit jaar. Brazilië exporteert naar de VS en Europa. Andere markten zoals Rusland hebben de voorkeur voor Chinese gember, die goedkoper is. "Het verschil is $5 tot $10 (€4,55 tot €9,10) per doos," legt Bark uit. "Braziliaanse gember is echter van betere kwaliteit met grotere maten en een aantrekkelijker uiterlijk. Het heeft meer vezels, wat veel mensen niet fijn vinden, maar wat de houdbaarheid van gember doet toenemen. De smaak is iets scherper en smakelijker." Hoewel het bedrijf niet het vereiste certificaat heeft om geëxporteerd te worden als biologisch, maakt Brazilian Best Ginger nauwelijks gebruik van enige chemicaliën tijdens het teeltproces, waardoor het een zeer gezond product is.

China maakt sterke entree
Bark heeft een grote verandering gemerkt in de markt van dit jaar in vergelijking met het vorige seizoen. "Vorig jaar waren de prijzen erg hoog. Ik denk dat dit kwam door de Chinese tekorten. Dit jaar had China een groot aanbod en heeft het land geëxporteerd met erg goedkope prijzen, van $7 tot $9 (€6,37 tot €8,19) per doos." Dit heeft zijn bedrijf gedwongen om hun eigen prijzen te verlagen.



Wat volumes betreft heeft Bark het over bijna 100.000 dozen, die geëxporteerd worden naar de VS, terwijl half zoveel naar Europa gaat. "Het volume voor Europa is lager dan vorig jaar, maar in de VS hebben we meer verkocht dan in het vorige seizoen," zegt hij.

Brazilian Best Ginger opende twee jaar geleden zijn hoofdkwartier in Florida als een uitbreiding van het Braziliaanse bedrijf, dat al meer dan 12 jaar gember teelt een waar het nauw mee samenwerkt om te verzekeren dat het beste product uit Brazilië wordt geëxporteerd.


Voor meer informatie:
Apanatche Bark Silva
Pommer Fresh Foods
Fort Lauderdale, Florida, United States
T: +1 (754) 701 5767
E: apanatche@brazilianbestginger.com
www.brazilianbestginger.com
Publicatiedatum: