Export naar VS gaat door

Zuid-Afrika: Litchi-volumes omlaag met 30% tot 40%

De Vereniging voor Zuid-Afrikaanse Litchi Telers (SALGA) heeft zojuist zijn eerste exporttest naar de VS voltooid. "We wachten af of het commercieel de moeite waard is om hiermee door te gaan. Dit zullen we te weten komen in de volgende paar dagen, maar de aanvankelijke proef was succesvol," legt Cornel van der Merwe uit.De FDA (Food and Drug Association) heeft de bestraling van de versproducten goedgekeurd. Van der Merwe legt uit dat de litchis door een bestralingsproces moesten gaan in New Orleans, voordat het naar de markt kon worden gestuurd. Australië experimenteert ook met de export van litchis naar de VS, maar de SALGA maakt zich hier geen zorgen over, omdat de volumes van Australië naar de VS niet groot zouden moeten zijn.

"Wegens de huidige weersomstandigheden zijn de volumes 30% tot 40% lager," zegt van der Merwe. "Het is moeilijk om te zeggen hoeveel we zullen exporteren als we hiermee doorgaan. Wegens de extreme hitte liggen we achter in onze volumes, dus voor dit seizoen denk ik niet dat we meer kunnen doen dan ongeveer 40 ton. Het kan van alles zijn tussen de 10 tot 40 ton, wat erg beperkt is."

Voor meer informatie:
Cornel van der Merwe
South African Litchi Growers Association
Tel: +27 82 784 7859
Email: cornel@bosveldsitrus.co.za
www.zestfruit.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.