Hessischen Landesfachgruppe Pilzanbau

Edelpaddenstoelen in plaats van exotische paddenstoelen

Volgens de Hessischen Landesfachgruppe Pilzanbau (HLP) bestaan er geen exoten meer bij paddenstoelentelers, maar worden deze Oesterzwammen, Shiitake en Co voortaan 'edelpaddenstoelen' genoemd. De naam 'exoten' geeft volgens veel telers niet de waarde van hun producten weer. Bovendien worden sommige culturen inmiddels in grote volumes verbouwd, vertelt de voorzitter van HLP bij het congres in Straelen.


Grote drukte – de Hessische Pilz dag werd heel goed bezocht. 

Hoe dit bijvoorbeeld bij oesterzwammen gaat, konden de bezoekers in de bunkers van Bio Mushroom GmbH bekijken. De namiddag stond in het teken van een hoogwaardig programma. Drie lezingen gingen over het onderwerp 'hygiëne'. Deze is vooral voor de edelpaddenstoeltelers belangrijk, omdat hun teelt vaak niet zo gestandaardiseerd is als bij bijvoorbeeld de champignons.

De flessen, waarop veel culturen groeien, sluiten vaak niet genoeg af, zodat ze niet steriel blijven. Belangrijkste tip: Schoon werken! De meeste ziekteverwekkers worden door kleding overgedragen. Het is belangrijk dat ruimtes waar met een nieuwe kweek gewerkt wordt, nooit worden betreden na de aanraking met ruimtes waar al geoogst wordt. Speciale kleding en verzorging van gereedschap moet voor alle medewerkers vanzelfsprekend zijn. Bovendien moeten medewerkers constant geschoold worden en de problematiek besproken worden. 


Zes sprekers lieten een hoogwaardig programma zien, wat vooral in het teken van hygiëne van de cultuur stond. 

Voorzitter: Tegen ziektes en parasieten bestaan geen middelen. Alleen preventie werkt. De HLP, met momenteel 97 leden in Duitsland en buurlanden, is lid van de Bund Deutscher Champignon- und Kulturpilzanbaue (BDC).

Bron: www.der-champignon.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.