Zuid-Afrika: Droogte zorgt voor zoete kersen


Vanwege de droge weersomstandigheden ging bij Constantia Farm de kersenoogst een week eerder van start. "De oogst ving ongeveer een week vroeger aan dan gebruikelijk maar eindigde ook twee weken eerder omdat al het fruit door de extreme hitte tegelijkertijd tot rijping kwam. Omdat we irrigeren, waren de maten gemiddeld, maar de volumes waren als gevolg van de droogte veel kleiner. Ook heeft de droogte er voor gezorgd dat de kersen zeer zoet zijn," legt Gwynette Higgo van Constantia Farm uit.
Dit jaar exporteerde Constantia Farm uitsluitend naar Europa. Het bedrijf heeft, evenals vele andere bedrijven in de sector, moeite om toegang te krijgen tot China en overige Aziatische markten.
Higgo vertelt dat men de Sweetheart variëteit teelt, wat een geliefd ras onder kersentelers is.

Constantia Cherry Farm, dat opgericht werd in 1953, is één van de bekendste kersenleveranciers in Zuid-Afrika. Hun verse kersen en kersenproducten, waaronder kersenlikeur, kersentopping, puur kersensap en nog veel meer, vormen één van de hoogtepunten van het Kersenfestival in Ficksburg, dat ieder jaar in het derde weekend van november gehouden wordt.
 

Voor meer informatie:
Gwynette Higgo
Constantia Farm
Tel: +27 51 943 7180
Email: constantia@ntelecom.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.