Michiel van Dijk, HillFresh:

"Goede vraag naar Zuid-Afrikaanse en Namibische druiven"

Tholen - HillFresh International biedt voor de derde week Zuid-Afrikaanse en Namibische druiven aan. "Er werd in eerste instantie een hele grote oogst verwacht. Daar is men later iets van teruggekomen, maar nog altijd hebben we de beschikking over goede volumes druiven", vertelt inkoper Michiel van Dijk. "Het prijsniveau is goed en de verkoop zit er goed in."

"Vorig jaar waren de prijzen te hoog en dat is gelukkig nu niet het geval. De voorraden worden hierdoor niet al te groot. Met name de witte druiven lopen vlot weg, alleen van de rode druiven is er nog wat product uit Peru en Brazilië op de markt", vervolgt Michiel . "In het bijzonder richting de feestdagen is druiven een zeer interessant product voor retailers. Gelukkig zijn de gestuurde volumes acceptabel, maar er worden behoorlijk wat druiven verwacht, dus ongetwijfeld zal de marktprijs de komende weken wat verder wegzakken. Hoe ver zal de tijd leren."

"Momenteel ontvangen we de variëteiten Early Sweet, Prime, Flame en Star Light. Kwalitatief ziet de oogst er prima uit. De weersomstandigheden zijn prima geweest en dat heeft geresulteerd in een heel mooi product", vertelt Michiel. Hoewel Zuid-Afrika steeds meer druiven naar andere continenten stuurt, blijft de EU volgens hem een onverminderd grote afnemer. "Mogelijk dat we dat bij de latere soorten meer gaan merken."

De belangrijkste afnemers van HillFresh zijn de Europese retailklanten, waarvoor het bedrijf een jaarrond druivenprogramma voert. Ook de mix-verpakkingen vinden volgens Michiel momenteel gretig aftrek. "Producenten willen momenteel zoveel mogelijk verladen en staan niet te popelen om mix-verpakkingen te sturen, omdat dit meer tijd vergt om in te pakken . Daardoor is de vraag naar mix-verpakkingen erg groot."

Voor meer informatie:
HillFresh
Michiel van Dijk
Tel: +31(0)180-898062
michiel@hillfresh.eu
www.hillfresh.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.