Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Special Jaaroverzicht 15 juli - 15 augustus (inclusief vakantie)

Prognosfruit raamt ruime appel- en normale perenoogst

Het Franse Bonduelle SCA overlegt met Centerview Partners om gezamenlijk een bod uit te brengen op General Mills' Green Giant diepvries en conserven. Dat schreef persbureau Reuters medio juli op basis van ingewijden. Vorige week verschenen er berichten dat General Mills het diepvries en conservensegment in de etalage wil zetten. Green Giant is actief op de Noord-Amerikaanse en Europese markt. Daarnaast zijn de producten te vinden in Australië en India.


Per 1 januari aanstaande zal de combinatie Kivits-Drunen / Goes Handling een koelhuis en logistieke centrum gaan betrekken in Barendrecht. Het gaat om de beide panden van voormalig Hispa die op dit moment gebruikt worden door Staay-Hispa. De contacten tussen de eigenaar van de panden in Barendrecht, Miguel Gonzalez en Rob van Opzeeland bestaan al lang. Toen duidelijk werd dat Staay-Hispa zou gaan verhuizen zijn meerdere scenario's voor de panden in Barendrecht besproken. Uiteindelijk is er een deal gekomen waardoor Kivits-Goes de beide panden gaat huren en als logistiek centrum gaat exploiteren.

Op 21 juli is Niek Timmermans overleden. Dhr. N. Timmermans is zijn hele werkzame leven werkzaam geweest in de fruithandel bij de Fa. M. Timmermans & Co. De dankdienst voor zijn leven werd gehouden maandag 27 juli in de Grote of Catharijnekerk, Burchtstraat 2, 5256 EB Heusden, aanvang 13.30 uur. Aansluitend vond de begrafenis plaats op de Algemene Begraafplaats aan de Witboomstraat te Veen.


Tijdens de jaarlijkse meeting van Zespri concludeerde voorzitter Peter McBride dat seizoen 2014/2015 naar tevredenheid is verlopen. Hij vertelde dat meer dan 350 teler-aandeelhouders in Tauranga dat Zespri een omzet van 1,57 miljard in dit seizoen hebben behaald. Dit is een stijging van 16%. McBride meldde een winst na belasting is verdubbeld van 17,2 miljoen dollar in 2014/2014 naar 34,6 miljoen in 2014/2015.


Vijf leveranciers in de uienverwerkende sector hebben de krachten gebundeld in de Onion Tech Alliance (OTA). De partijen bieden de markt een transparant platform en hebben de stevige ambitie om de uienverwerking in binnen- en buitenland naar een hoger niveau te tillen.


Tijdens de 39e jaarlijkse bijeenkomst van Prognosfruit heeft WAPA de ramingen voor het hardfruitseizoen bekend gemaakt. De appelproductie in de 28 EU-landen wordt dit jaar geraamd op 11.974.000 ton. De perenoogst wordt geraamd op 2.343.000 ton. De raming bij appelen valt 5% lager uit dan de oogst van vorig jaar en 7% hoger dan het gemiddelde van de jaren 2012-2014. Bij peren is ze 4% lager dan vorig jaar en 6% hoger dan het gemiddelde van de jaren 2012-2014. De oogst is bij peren vergelijkbaar met die van 2013 en achtste in de rangorde van de laatste tien jaar. In het topjaar 2011 bedroeg de perenproductie meer dan 2.650.000 ton.


Eind juli was het dubbel feest bij Fris-Co in Venlo. Op zaterdag 25 juli is Sandra getrouwd met haar Jack. Daarnaast is Sandra woensdag 29 juli 50 jaar jong geworden!


Telers gingen van start met de oogst van zomerappelen. Daarmee is de hardfruitoogst van 2015 begonnen. Teler Adri van de Berg uit Zoelen heeft maandag 27 juli bij Fruitmasters in Geldermalsen de eerste zomerappelen aangevoerd. Deze appelen van het ras 'Yellow transparant' zijn gekocht door commissionair Cees Verheij. De opbrengst van de veiling gaat naar de stichting KiKa


Uienbedrijf Konaxx Onions uit Sint Jacobiparochie was bezig met een nieuwe start. Door de Russische boycot werden de activiteiten van het bedrijf stilgelegd, maar inmiddels worden er weer uien verpakt en geëxporteerd. Deze week rollen de eerste uien bij het bedrijf weer van de band. Omrop Fryslân maakte onderstaande reportage:

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.