Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bas van Walderveen: "Goede vraag bospeen, Hollandse bloemkool zit nog in de weg"

Van Walderveen trapt Spaans bloemkool- en bospeenseizoen af

Tholen - Bij Van Walderveen is het Spaanse bospeen- en bloemkoolseizoen weer begonnen. Vandaag arriveerde, iets later dan gebruikelijk, de eerste productie. De Spaanse bospeen wordt verpakt onder het merk Fresh Quality.



De Spaanse bloemkool wordt verpakt onder het vertrouwde label Buenavista. De firma Van Walderveen heeft voor de bloemkool al jarenlang een vruchtbare samenwerking met La Pequeña Holanda, die exclusief voor hen teelt op een areaal, dat dit jaar uitgebreid is naar zo'n 400 hectare. Het hele bedrijf is gemoderniseerd met nieuwe oogstmachines, pakhuis en areaal volgens de modernste technieken.



"We krijgen van beide producten zo'n drie tot vier keer per week aanvoer binnen. Het seizoen van de bospeen duurt tot eind april. Met de bloemkool gaan we door tot begin april tot het Hollandse product weer op de markt is", vertelt Bas van Walderveen.



"De vraag naar bospeen is al erg goed. Met de bloemkool zitten we in een situatie, waarbij door het warme weer de Hollandse erg lang op de markt is. Dat zit de Spaanse bloemkool nog even in de weg. De kwaliteit van de Hollandse bloemkool is beduidend minder, maar vanwege het prijsverschil stapt niet iedereen over op Spaans product", besluit Bas.

Voor meer informatie:
Van Walderveen
Laagraven 17-19
3439 LG Nieuwegein
Tel: 030 2886685
Fax: 030 2848054
bas@walderveen.nl
www.walderveen.nl